Raben logo
csm_Intermodal_empty_4f35f56efd.jpg your-partner-in-logistics

Intermodaal transport

We vervoeren goederen in de beste stijl:

volledig, direct aan u en op tijd

experience_in_sea_and_air_transport_icon.svg

Ervaring met Zee- en luchtvrachten

Trusted network of international partners

Samenwerking met ervaren partners

quick_customs_clearance_icon.svg

Snelle douane afhandelingen

Dedicated customer services

Speciale oplossingen voor spoorwegvervoer

  • experience_in_sea_and_air_transport_icon.svg

    Ervaring met Zee- en luchtvrachten

Item 1 of 4
csm_Raben_truck_road_transport_tandem_old_branding-min_70d7ff387e.jpg

Intermodaal transport

Bent u zoek naar een logistiek dienstverlener dat intermodaal transport voor u kan verzorgen? Dan zit u goed bij Raben Netherlands. Wij zijn een groot logistiek bedrijf met een breed internationaal netwerk en vestigingen in 13 andere Europese landen. Intermodaal transport betekent langeafstandsvracht met verschillende transportmiddelen: vrachtwagens, treinen, vliegtuigen en schepen. Deze vorm van transport biedt allerlei voordelen: het zorgt voor een snelle en tijdige levering, biedt een verhoogde frequentie van laadmogelijkheden en omvat de afhandeling van douaneformaliteiten.

Ons aanbod omvat regelmatige, gevestigde verbindingen met het Verre Oosten.

Wat is intermodaal transport?

Intermodaal transport, ook wel intermodaal goederenvervoer genoemd, is een vorm van transport waarbij meerdere transportmiddelen gebruikt worden om een lading van A naar B te krijgen. Daarbij kan gedacht worden aan een combinatie van wegtransport, zeetransport en spoortransport. Bij intermodaal transport wisselen de goederen van modaliteit in de vervoersketen, maar blijft de wijze waarop ze vervoerd worden (bijvoorbeeld in een container of een wissellaadbak) wel hetzelfde.

Intermodaal transport in de praktijk

Om duidelijker te maken hoe intermodaal transport, kunt u zich de volgende situatie voorstellen. Bij deze vorm van transport worden diverse transportmodaliteiten dus ingezet om de transportketen optimaal in te richten. Zo kan een lading goederen bijvoorbeeld met een vrachtwagen naar een overslagterminal gebracht worden, waar de container met goederen vervolgens op een binnenvaartschip geladen wordt. Dit schip brengt de goederen daarna naar een containervrachtschip. Nadat dit schip de haven van de bestemming bereikt heeft, wordt de container per trein naar de eindbestemming gebracht en gelost. Op deze manier is er sprake van wegtransport, zeetransport en spoortransport, om de lading goederen op een efficiënte manier van A naar B te krijgen.

csm_Raben_raod_network_long_truck_new_branding-min_09936e5276.jpg

Verschillende laadeenheden bij intermodaal transport

Intermodaal transport bestaat in allerlei vormen. Het onderscheid zit hem doorgaans in de diverse soorten laadeenheden. Hierbij gaat het om opleggers, (zee)containers en wissellaadbakken.

Oplegger

Bij vervoer van opleggers bestaan er twee opties: begeleid en onbegeleid vervoer. Bij optie 1 wordt de vrachtwagen in zijn geheel vervoerd. Denk hierbij aan een vrachtwagen die, inclusief chauffeur, over water vervoerd wordt. Onbegeleid vervoer heeft enkel betrekking op het vervoer van de oplegger zelf.

Zeecontainers

Zeecontainers dienen aan diverse normen te voldoen en hebben gestandaardiseerde afmetingen. Hierdoor kunnen de containers namelijk wereldwijd gebruikt worden en zijn ze zeer geschikt voor transport over zee.

Wissellaadbakken

Soms komt het voor dat de afmetingen van standaard containers niet voldoen. In dat geval zijn er situaties denkbaar waarbij hiervan kan worden afgeweken en containers met andere afmetingen gebruikt worden. Deze worden wissellaadbakken genoemd.

Multimodaal, synchromodaal, co-modaal en gecombineerd transport

Intermodaal transport is een vorm van multimodaal transport. Bij multimodaal transport worden goederen tussen transporteenheden overgeladen. Het verschil met intermodaal transport, is dat bij intermodaal transport de transporteenheid zelf ook in zijn geheel wordt overgeladen. Indien in de transportketen wegvervoer enkel wordt ingezet als voor- en natransport, dan wordt dat gecombineerd transport genoemd.

Co-modaal transport is nog weer een stapje verder. Hierbij kan de verlader kiezen uit verschillende modaliteiten. Tot slot is er synchromodaal transport. Dit betekent dat het hele transporttraject door een logistiek dienstverlener is ingericht, waarbij verschillende transportmodaliteiten worden ingezet om de meest flexibele en duurzame oplossing te bieden.

csm_Raben_container_old_branding_hq-min_3ef0fecabd.jpg

Railway transport to China:

  • Milieuvriendelijker dankzij CO2-besparing
  • Hogere laadcapaciteit
  • Kostenefficiënt
  • Minder congestie op de wegen en snelwegen
  • Optimaal ingericht transporttraject
  • Energiezuiniger

Intermodaal transport van Rotterdam naar Polen of andere landen

Dankzij ons brede netwerk en vestigingen in 13 andere Europese landen, kan Raben intermodaal transport naar allerlei verschillende landen aanbieden. Wat uw bestemming ook is, wij zorgen ervoor dat de transportketen zo efficiënt mogelijk is ingericht en uw goederen op tijd op locatie aankomen.

Waarom steeds meer bedrijven voor Raben kiezen

Als logistiek bedrijf Raben Netherlands onze klanten allerlei voordelen:

  • Wij beschikken over moderne opslag faciliteiten.
  • Raben Netherlands heeft de beschikking over een gespecialiseerd transport netwerk en warehouse oplossingen.
  • Speciale levertijdstippen.
  • Een team van experts voor al uw producten.
  • We maken gebruik van de nieuwste generatie IT systemen.
  • Kwaliteit ondersteund door HACCP-, ISO 22000- en IFS-certificaten.

Bij ons weet u zeker dat we voor de juiste logistieke oplossing zorgen!

Neem contact op voor intermodaal transport

Bent u op zoek naar een logistiek bedrijf in Nederland dat intermodaal transport voor u kan verzorgen? Raben Netherlands vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Neem contact op voor al uw vragen, zodat we u meer kunnen vertellen hoe we u van dienst kunnen zijn, of vraag direct vrijblijvend een offerte aan. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)88 772 0000, per e-mail en via het contactformulier op onze website.