Raben logo
Intermodaal transport your-partner-in-logistics

Intermodaal transport

Duurzaam transport tussen Benelux en Italië/Polen

 +

Wekelijkse transporten per spoor

 +

Intermodaal trailers

mesh background mesh background

De intermodale verbinding tussen de Benelux en Italië of Polen biedt een duurzaam en economisch alternatief op wegvervoer. Intermodaal transport biedt meerdere voordelen voor de transport van uw goederen:

 • Verminder de CO2-uitstoot van het vervoer van uw goederen
 • Veilig transport van waardevolle lading
 • Onafhankelijk van stijgende tolkosten
 • Betrouwbare leadtimes door het gebrek aan capaciteitsissues en rijverboden
 • Vervoeren van ladingen tot 28t
 • Raben verzorgt uw zending van laad- tot losadres
mesh
multimodaal transport

Intermodaal transport door Raben

Raben Netherlands biedt intermodaal transport aan, waarbij goederen vanuit de Benelux naar Italië worden vervoerd via zowel wegtransport als een spoorverbinding tussen Rotterdam en Busto Arsizio. Onze betrouwbare spoorprovider, met wie we al vele jaren succesvol samenwerken, verzorgt het transport over het spoor. Het wegtransport van onze speciale intermodale trailers valt volledig onder onze eigen beheer. Vanuit diverse locaties in de Benelux rijden we met volgeladen trailers naar Rotterdam, waar ze vervolgens op de trein worden geladen. De trein reist naar de terminal van onze partner in Busto Arsizio, waar de trailers weer achter vrachtwagens worden geladen om uw goederen uiteindelijk in Italië te distribueren. Dit hele proces, van het laden bij uw locatie tot lossen bij de klant, duurt vier (Noord-Italië) tot zes dagen (Zuid-Italië).

Intermodaal transport BAS

Onze geschiedenis

Wij bieden onze intermodale service aan via ons depot in Etten-Leur. Op deze locatie wordt al sinds 1992 van de intermodale oplossing gebruik gemaakt, destijds nog door BAS Group. Geboren als innovatieve oplossing voor de Amerikaanse speelgoedgigant Mattel werden wekelijks 2x 8 laadmeter wissellaadbakken naar Italië vervoerd via een combinatie van wegtransport en transport per spoor. De BAS-familie heeft haar service door de decennia heen verder uitgebreid en verbeterd, waarmee steeds efficicïentere, betrouwdaardere en duurzamere zendingen mogelijk werden.

In de periode 2017-2018 heeft BAS een Modal Shift gerealiseerd, waarbij in samenwerking met klanten gezocht werd naar mogelijkheden om zoveel mogelijk transportopdrachten naar Italië via het spoor te laten rijden. Het volume per spoor voor alle zendingen tussen de Benelux en Italië nam in deze periode toe van 63% naar 92%.

Na de overname van BAS door Raben Group is Etten-Leur het centrum van kennis en expertise op het gebied van intermodaal transport binnen de internationale organisatie van Raben geworden. Ook vandaag de dag streven we naar het maximaliseren van de volumes, efficiëntie en betrouwbaarheid van het intermodaal transport.

In 2023 zijn de eerste intermodale zendingen tussen de Benelux en Polen gerealiseerd.

Icon_28t.png

Tot 28t per zending

Ecological solutions

Lagere CO2-uitstoot dan wegtransport

Security of entrusted shipments and a modern fleet

Veilig transport van uw waardevolle goederen

Icon_work_import_export.png

Eigen netwerk met 17 locaties in Italië

ETA.png

Door-2-Door Track&Trace

 • Icon_28t.png

  Tot 28t per zending

Item 1 of 5
Intermodaal vervoer

Wat is intermodaal transport?

Intermodaal transport, ook wel intermodaal (goederen)vervoer genoemd, is een vorm van transport waarbij meerdere transportmiddelen gebruikt worden om een lading van A naar B te krijgen. Daarbij kan gedacht worden aan een combinatie van wegtransport, zeetransport en spoortransport. Bij intermodaal transport wisselen de goederen van modaliteit in de vervoersketen, maar blijft de wijze waarop ze vervoerd worden (bijvoorbeeld in een container of een wissellaadbak) wel hetzelfde. De Nederlandse tak van Raben maakt gebruik van een combinatie van wegtransport en transport per spoor om zendingen tussen de Benelux en Italië of Polen te vervoeren.

Intermodaal transport in de praktijk

Intermodaal transport, met de nadruk op weg- en spoortransport, speelt een cruciale rol in moderne logistieke processen. Deze vorm van transport combineert naadloos verschillende modi, bij Raben doen we dat middels vrachtwagens en treinen, om efficiënter en duurzamer transport mogelijk te maken. Door gebruik te maken van zowel weg- als spoorvervoer worden de voordelen van beide modaliteiten benut, waardoor een uitgebreid en geïntegreerd logistiek netwerk ontstaat. Dit draagt bij aan het verminderen van congestie op de wegen, het optimaliseren van transportroutes en het verminderen van milieueffecten. De synergie tussen weg- en spoortransport bevordert een doeltreffende en duurzame supply chain, waarbij de sterke punten van beide modaliteiten worden benut voor een geïntegreerde en efficiënte goederenstroom.

Transport per spoor

Transport per spoor

 • Milieuvriendelijker dankzij CO2-besparing
 • Hogere laadcapaciteit > tot 28t
 • Kostenefficiënt
 • Minder congestie op de wegen en snelwegen
 • Optimaal ingericht transporttraject

Waarom steeds meer bedrijven voor Raben kiezen

Als logistiek bedrijf Raben Netherlands onze klanten allerlei voordelen:

 • Wij beschikken over moderne opslag faciliteiten.
 • Raben Netherlands heeft de beschikking over een gespecialiseerd transport netwerk en warehouse oplossingen.
 • Speciale levertijdstippen.
 • Een team van experts voor al uw producten.
 • We maken gebruik van de nieuwste generatie IT systemen.
 • Kwaliteit ondersteund door ISO 22000-certificaat.

Bij ons weet u zeker dat we voor de juiste logistieke oplossing zorgen!

Neem contact op voor intermodaal transport

Bent u op zoek naar een logistiek bedrijf in Nederland dat intermodaal transport voor u kan verzorgen? Raben Netherlands vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Neem contact op voor al uw vragen, zodat we u meer kunnen vertellen hoe we u van dienst kunnen zijn, of vraag direct vrijblijvend een offerte aan. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)76 502 7738, per e-mail via sales.48@raben-group.com en via het contactformulier bovenaan deze pagina.