Raben logo
csm_CSR_Raport_Raben_17e2c9c68a.jpg your-partner-in-logistics

Maatschappelijke

verantwoordelijkheid

De route naar

verantwoordelijkheid

Raben medium truck road transport heart

De 90e verjaardag van ons bedrijf viel samen met het proces van herziening en herdefiniëring van onze duurzaamheidsstrategie.

Nadenkend over de toekomst van de Raben Group en het potentieel om bij te dragen aan de doelstellingen van duurzame ontwikkeling, die we uiteindelijk allemaal delen, hebben we ons daarom voorgenomen om onze activiteiten te organiseren en de belangrijkste pijlers van ons engagement voor de komende jaren opnieuw te definiëren.

Als gevolg hiervan hebben we in 2021 de bijgewerkte duurzaamheidsstrategie voor de Raben Group met betrekking tot 2021-2025 aangenomen.

Bij het werken aan de strategie was het topmanagement van Raben betrokken. Als vooruitstrevend bedrijf hebben we een langetermijnperspectief en richten we ons op duurzaamheid.

Daarom zijn mitigatie van de negatieve impact op het milieu, interne relaties, verantwoorde inkoop en voortdurende samenwerking met al onze belangrijkste stakeholders voor ons van essentieel belang, net als onze financiële resultaten of onze uitbreiding naar nieuwe markten.

We willen dat elke kilometer afstand die onze vrachtwagens afleggen ons dichter bij een betere en schonere toekomst brengt.

Duurzaamheidsstrategie Raben Group

Onze strategie is gebaseerd op 3 pijlers en 9 strategische gebieden waarbinnen we strategische doelen en indicatoren hebben vastgesteld om de wereldwijde uitdagingen zoals gedefinieerd door de Global Sustainable Development Goals van de VN aan te pakken.

  • Ons doel is om duurzame oplossingen aan te dragen, een trendsetter en leider te zijn in de transport- en logistieke sector.
  • We willen dat elk van onze merken door medewerkers, klanten en lokale gemeenschappen wordt erkend als een sociaal betrokken merk.
  • We willen op alle gebieden van ons bedrijf op een milieuvriendelijke manier handelen.
mesh
csm_ecovadis_margin_2024_5220a58cbd.png

We zijn ontzettend trots dat we een zilveren award hebben ontvangen in de EcoVadis 2024 rating!

Daarmee behoren we tot de 15% van de bedrijven in de wereld en tot de top 4% van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven in de "Goederenvervoer over de weg-industrie" die niet-financiële (ESG) factoren het beste integreren in hun strategieën en activiteiten. We zijn verheugd dat we de beoordeling in elke discipline - milieu, werkplek en mensenrechten, ethiek en verantwoorde toeleveringsketen - hebben verbeterd.

EcoVadis is een van ’s werelds meest betrouwbare duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven.

Bekijk onze eerdere duurzaamheidsverslagen

Raben_Group_Sustainability_Report_2022_EN.pdf

Download

Raben_Group_Sustainability_Report_2021_EN.pdf

Download

Raben_Group_Sustainability_Report_2020_EN.pdf

Download

Raben_Sustainability_Report_2019_EN.pdf

Download

Raben_Sustainability_Report_2018_EN.pdf

Download

Raben_Sustainability_Report_2017_EN.pdf

Download

Raben_Sustainability_Report_2016_EN.pdf

Download

Raben_Sustainability_Report_2015_EN.pdf

Download

Raben_Sustainability_Report_2014_EN.pdf

Download

Bent u getuige geweest van een onwettige handeling of een inbreuk op onze Ethische Code of lijkt het u dat een dergelijke situatie niet zou mogen gebeuren?

Laat het ons weten!


Rapporteer het - ook anoniem

whistleblowing

mesh