Raben logo
csm_FULL-LOADS_pusty3_e2bcf61c8f.jpg your-partner-in-logistics

FTL (Full Truck Load) transport

BeNeLux en Internationaal

Dedicated solutions in rail transport

Maatwerk oplossingen

Dedicated customer services

Toegewijde klantenservice

Flexibility with variable volumes

Flexibiliteit bij het omgaan met veranderende volumes

Ecological solutions

Ecologische oplossingen

  • Dedicated solutions in rail transport

    Maatwerk oplossingen

Item 1 of 4
Truck at the cargo loading ramp

FTL (Full Truck Load) transport

Bent u op zoek naar een logistiek bedrijf dat FTL (Full Truck Load) transport voor u kan verzorgen? FTL transport, in het Nederlands ook wel Volle Truck Ladingen genoemd, is transport waarbij een volgeladen vrachtwagen direct van de laadlocatie naar de afleverlocatie rijdt. Door direct naar een specifieke bestemming te rijden, wordt het transport traject aanzienlijk ingekort.

Als FTL transport gespecialiseerde logistiek dienstverlener, biedt Raben Netherlands diverse voordelen:

Raben Netherlands garandeert altijd de juiste logistieke oplossing!

  • Flexibele orderafhandeling dankzij een businessmodel op basis van drie pijlers (eigen vloot, gecontracteerde vloot, dedicated carriers).
  • Hoge veiligheidsnormen voor het transport.
  • Speciale levertijdstippen.
  • Een team van experts voor al uw producten.
  • Moderne transportmiddelen welke de CO2 uitstoot beperken.
  • Kwaliteit ondersteund door ISO 22000- en ISO 9001-certificaten.
Camion Raben

Sneller transport met FTL transport

Bij FTL Transport wordt de vrachtwagen volledig beladen en vervoert deze dus maar één lading. Het transporteren van complete ladingen heeft voor iedere betrokken partij de voorkeur. De chauffeur kan rechtstreeks van het laadpunt naar de bestemming en is minder tijd kwijt aan het laden en lossen. Voor het transportbedrijf is FTL transport ook sneller en efficiënter. En voor u als opdrachtgever zorgt FTL transport voor het snelste transport van uw goederen. In plaats van gedeelde ladingen die naar diverse bestemmingen moeten worden gebracht, kan de vrachtwagen direct naar uw gewenste bestemming rijden.

Wat is het verschil tussen FTL en LTL transport of groupage?

LTL is het tegenovergestelde van FTL. LTL staat voor Less Than Truckload. Hierbij wordt de vrachtwagen dus de weg op gestuurd, terwijl deze nog niet helemaal volgeladen is. LTL transport is zeer geschikt voor deelladingen die snel en efficiënt transport nodig hebben.

Groupage aan de andere kant is het inzetten van één vrachtwagen om ladingen van meerdere partijen in een keer te kunnen transporteren. De ladingen op zichzelf zijn niet voldoende om een vrachtwagen vol te laden. Door meerdere ladingen te combineren kan voor deze kleinere ladingen het transport efficiënt verzorgd worden.

Raben truck transports goods

Duurzame transport oplossingen

Raben Netherlands zet zich actief in om het effect van transport op het milieu zo veel als mogelijk te beperken of verminderen. Wij werken daarom met de gehele keten samen om onze dienstverlening milieuvriendelijker te maken. Vrachtwagens worden daarom structureel vervangen door milieuvriendelijkere varianten. Daarnaast voeren we regelmatig CO2 metingen uit, zetten we consolidatiepunten op en organiseren we evenementen waarbij we bomen planten. Door steeds naar pro-ecologische oplossingen te zoeken, dragen wij ons steentje bij.

FTL transport door Raben laten verzorgen

Raben Netherlands maakt deel uit van de Raben Group, een groot logistiek bedrijf met vestigingen in 13 andere Europese landen. In de gehele groep zijn ruim 10.000 mensen werkzaam. Als logistiek bedrijf beschikken we over ruim 90 jaar ervaring en een breed en functioneel netwerk dat over ruim 150 locaties in Europa verspreid is. Wij zetten in op een professionele houding, toewijding en individuele benadering. De hoge kwaliteit van onze service heeft al veelvuldig tot succesvolle lange termijn samenwerkingen met onze klanten geleid.

Logistiek bedrijf gezocht voor FTL transport? Neem nu contact op

Wilt u Raben Netherlands inschakelen voor FTL transport, of heeft u eerst nog vragen over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of vraag direct een offerte aan. Wij zijn voor meer informatie ook telefonisch bereikbaar via +31 (0)88 772 0000, per e-mail en door middel van het contactformulier op onze website.

Snel een offerte
ontvangen voor uw transport?
Wij staan voor u klaar! Neem contact op
NL
Raben Netherlands B.V.
Vorstengrafdonk 81
5342 LW Oss
+31 88 772 0000