Raben logo
csm_Fresh_empty_a9165f8a8a.jpg your-partner-in-logistics

Wegtransport

We verzorgen de levering

an_extensive_branch_network_icon.svg

Volledig eigen netwerk met eigen depots

security_of_entrusted_shipments_and_a_modern_fleet_icon.svg

Beveiliging van de toevertrouwde zendingen

modern_technologies_icons.svg

Moderne technologiën

100__own_terminal_network_copy_3icon.svg

ETA en online tracking

 • an_extensive_branch_network_icon.svg

  Volledig eigen netwerk met eigen depots

Item 1 of 4

Zending traceren

Wegtransport

Bent u op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in wegtransport van uw goederen? Dan bent u bij Raben op de goede plek beland. Wij zijn namelijk een groot logistiek bedrijf met meer dan 13 vestigingen in Europa. Dankzij ons brede internationale netwerk zijn we in staat wegtransport naar allerlei bestemmingen aan te bieden. Daarbij kan het puur om transport per vrachtwagen gaan, maar ook om wegtransport als onderdeel van de transportketen. U kunt daarbij denken aan intermodaal, multimodaal of gecombineerd transport.

Wat is wegtransport?

Wegtransport is het vervoer van goederen over de weg. Daarbij worden vrachtwagens gebruikt die containers vervoeren. Er zijn allerlei vormen van wegtransport denkbaar: groupage, less than truckload (LTL, of deelladingen), en full truck load (FTL, of compleetladingen). Als transportspecialist kan Raben allerlei verzendingen voor u verzorgen, van kleinere verzendingen en deelpartijen, tot de levering van complete ladingen. Wij staan daarbij garant voor een dienstverlening op het hoogste niveau, door gespecialiseerde medewerkers.

Voordelen van wegtransport

 • Snel transport van uw goederen
 • Flexibiliteit qua route
 • Kostenvriendelijk
 • Geen overlading
 • Relatief lage verpakkingskosten
 • Uw lading staat altijd onder toezicht van de chauffeur
 • Geschikt voor vele verschillende goederen

Nationale distributie

Wegtransport is essentieel in bijna alle transportketens. In wezen kan eigenlijk geen enkel bedrijf zonder wegtransport. Het zorgt ervoor dat de bedrijfsvoering zonder oponthoud door kan blijven gaan, dat winkels nooit zonder voorraad zitten en consumenten altijd hun favoriete producten kunnen kopen. Raben biedt daarom diverse oplossingen voor nationale distributie voor wegtransport aan. Onze Cargo Classic dienst zorgt voor leveringen binnen 24/48 uur en onze Cargo Premium dienst voor snelle en tijdsafhankelijke leveringen.

Internationale distributie

Ook voor internationale zendingen is Raben uw betrouwbare partner. Wij maken zendingen mogelijk vanaf losse dozen tot grotere en zwaardere ladingen. Dankzij ons brede netwerk hebben wij verbindingen met vele landen in Europa en kunnen we altijd snel leveren. Hierbij ontvangt u een track en trace code, zodat u uw zending kunt volgen.

Transport naar het Verre Oosten

Dankzij onze verbindingen met het verre oosten liggen landen als Armenië, Azerbaijan, Wit-Rusland, Georgië, Irak, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldova, Mongolië, Rusland, Tajikistan, Turkmenistan, Turkije, Oekraïne en Uzbekistan nu binnen handbereik. Wij bieden regelmatige bulk export verbindingen aan, met voorspelbare, vooraf opgegeven levertijden. Hierbij wordt u ook ondersteunt en geadviseerd bij de douaneformaliteiten, en kunt u altijd uw zending volgen.

Groupage, LTL en FTL wegtransport

Voor wegtransport biedt Raben zowel groupage, LTL als FTL aan. Bij groupage worden diverse kleinere ladingen samengevoegd tot een grote lading. U huurt daarbij dus slechts een deel van de container, wat kostentechnisch interessanter is bij een kleinere lading. Dit wordt ook wel LTL transport, wat staat voor less than truckload, of minder dan een volledige containerlading. Zeker voor kleinere bedrijven, waarbij logistieke kosten meer impact hebben, is deze vorm van transport interessant.

FTL staat voor full truck load en is het transport van complete ladingen. De gehele container wordt bij FTL transport gebruikt om uw zending te vervoeren.

Wegtransport en intermodaal

Als logistiek dienstverlener is Raben gespecialiseerd in het zo efficiënt mogelijk inrichten van de transportketen. Soms is gecombineerd transport of intermodaal transport daarbij de beste keuze. Hierbij worden diverse transportmodaliteiten, waaronder wegtransport, gebruikt om een zending zo efficiënt mogelijk van A naar B te krijgen. Daarbij kan uw lading dus ook gedeeltelijk per zeevracht of per spoor verzonden worden.

Intermodaal transport van Rotterdam naar Polen of andere landen

Dankzij ons brede netwerk en vestigingen in 13 andere Europese landen, kan Raben intermodaal transport naar allerlei verschillende landen aanbieden. Wat uw bestemming ook is, wij zorgen ervoor dat de transportketen zo efficiënt mogelijk is ingericht en uw goederen op tijd op locatie aankomen.

Waarom steeds meer bedrijven voor Raben kiezen

Als logistiek bedrijf Raben Netherlands onze klanten allerlei voordelen:

 • Wij beschikken over moderne opslag faciliteiten.
 • Raben Netherlands heeft de beschikking over een gespecialiseerd transport netwerk en warehouse oplossingen.
 • Speciale levertijdstippen.
 • Een team van experts voor al uw producten.
 • We maken gebruik van de nieuwste generatie IT systemen.
 • Kwaliteit ondersteund door HACCP-, ISO 22000- en IFS-certificaten.

Bij ons weet u zeker dat we voor de juiste logistieke oplossing zorgen!

Wegtransport door Raben laten verzorgen

Bent u op zoek naar een logistiek bedrijf in Nederland dat wegtransport voor u kan verzorgen? Wij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden die we u kunnen bieden. Neem contact op voor al uw vragen, zodat we u meer kunnen vertellen hoe we u van dienst kunnen zijn, of vraag direct vrijblijvend een prijsopgave op maat aan. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)88 772 0000, per e-mail en via het contactformulier op onze website.

Neem contact op

Op zoek naar een
goede prijs?
Gebruik ons snelle contactformulier Neem contact op
europe map
ETA Estimated time of arrival

Weet uw ETA:
 

Onze klanten krijgen toegang tot het myRaben-platform, wat het plaatsen van transportopdrachten en het volgen van zendingen gemakkelijk en gemakkelijk maakt. Klanten krijgen ook een echte ETA voor hun zendingen.

 
Zie hier voor meer informatie en maak gebruik van myRaben.