Raben logo
Camion Raben your-partner-in-logistics

LTL (Less Than Truckload) delivery

Dedicated solutions in rail transport

Maatwerk oplossingen

Dedicated customer services

Toegewijde klantenservice

Flexibility with variable volumes

Flexibiliteit bij het omgaan met veranderende volumes

Ecological solutions

Ecologische oplossingen

 • Dedicated solutions in rail transport

  Maatwerk oplossingen

Item 1 of 4
csm_Raben_long_truck_road_transport_new_branding_windmill-min_c8c3c672e4.jpg

LTL delivery

Bent u op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in LTL delivery? LTL transport is transport waarbij de zending verstuurd wordt met een container of truck die niet volledig volgeladen is. Raben Netherlands is een groot logistiek en transport bedrijf dat LTL delivery wereldwijd kan verzorgen, zowel over de weg als over het water. Wij zorgen ervoor dat uw logistieke proces zo efficiënt mogelijk geregeld is, tegen de meest aantrekkelijke kosten.

Met Raben Netherlands als uw logistieke partner geniet u van allerlei voordelen.

 • Voor ieder seizoen de juiste logistieke aanpak met geschikte vervoersmiddelen en werknemers met expertise;
 • Speciale levertijdstippen;
 • Toegevoegde services , zoals co-packing and co-manufacturing;
 • Een speciaal transportnetwerk en warehouse oplossingen;
 • Kwaliteit ondersteund door ISO 22000-certificaat;

Verzeker uw bedrijf van de meest geschikte logistieke oplossing. Neem contact op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van LTL delivery. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Wat betekent LTL delivery?

LTL staat voor Less Than Truckload. Dit is een manier van zendingen versturen voor kleinere ladingen, die niet de volledige truck of container in beslag nemen. LTL freight tracking of shipping, zoals het ook wel genoemd wordt, kan gebruikt worden voor zendingen tussen de 75 en 7.500 kg. Bij LTL transport betaalt u voor het deel dat uw zending van de truck of container in beslag neemt. De rest van de beschikbare ruimte kan vervolgens door andere bedrijven gehuurd worden, waardoor u er kostentechnisch beter vanaf komt. Bij kleinere ladingen is LTL delivery een financieel aantrekkelijke keuze.

Camion Raben

Wat is het verschil tussen FTL en LTL transport?

Waar LTL voor Less Than Truckload staat, gaat het bij FTL om een Full Truck Load. Bij FTL transport wordt de container of truck dus wel volledig geladen. Het kan in dit geval om twee situaties gaan: uw lading is groot genoeg om de volledige container mee te vullen, of uw lading is niet groot genoeg, maar u wenst alsnog om de volledige container af te huren. In beide gevallen betaalt u meer dan bij LTL delivery, maar wordt uw zending ook sneller vervoerd.

De voordelen van LTL transport

Kiezen voor LTL delivery brengt diverse voordelen met zich mee, als de omvang van uw zending zich hiervoor leent:

 • Verlaagde kosten: u betaalt enkel voor het deel van de container of truck die u gebruikt, waardoor een deel van de kosten door andere bedrijven gedekt zullen worden.
 • Betere beveiliging: veel LTL zendingen worden op pallets geladen. Bij goed bepakte pallets is de kans groter dat deze goed en stevig blijven staan, dan bij kleinere bepakte eenheden.
 • LTL Freight Tracking: bij LTL transport kunt u uw zending nauwkeurig volgen.

LTL delivery is hiermee zeer geschikt voor bedrijven met beperkte zendingen, die kosten willen besparen. Door in de container ruimte te laten voor zendingen van andere partijen worden de kosten gedeeld en kan het logistieke proces efficiënter ingericht worden.

Duurzame keuze

Naast kostenbesparing heeft LTL delivery nog een belangrijk voordeel: het is milieuvriendelijker. Doordat u een container of vrachtwagen deelt met andere bedrijven vermindert u de CO2 uitstoot. Door bewust te kiezen voor het opvullen van lege vrachtruimte maakt u een duurzame keuze. Wist u dat ongeveer 50% van de vrachtwagens op de Nederlandse en Europese wegen leeg of half leeg gevuld zijn. Door zoveel mogelijk capaciteit te benutten bent u niet alleen voordeliger uit, maar draagt u ook een steentje bij aan het milieu.

Speciale oplossingen: stand-by trailers

Als onderdeel van onze stand-by trailerservice bieden wij extra, reserve trailers beschikbaar vanaf een externe parkeerplaats nabij het laadmagazijn, 24 uur per dag, 6 dagen per week. Na het laden, zoals vereist en besteld door de klant, worden de trailers verplaatst naar de parkeerplaats waar ze op een specifiek tijdstip worden getransporteerd naar de leveringsbestemming, zoals aangegeven in de transportopdracht. Als u meer wilt weten over deze oplossing, neem dan contact met ons op.

Snel een offerte voor LTL delivery ontvangen?

Zoekt u een logistieke partij die op efficiënte wijze LTL delivery van uw goederen kan verzorgen? Raben Netherlands zorgt voor de juiste oplossing. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan of neem contact op voor meer informatie. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)88 772 0000, daarnaast kunt u ons bereiken via e-mail en door middel van het contactformulier op onze website.