Raben logo
csm_pani_z_czolem_bez_czola_787676d2bb.png your-partner-in-logistics

Sociale impact

"We care about people"

Safety is our priority

Veiligheid is onze prioriteit

People with drive

People with drive

Reliable business partners

Betrouwbare zakenpartner

Social commitment

Maatschappelijk betrokken

  • Safety is our priority

    Veiligheid is onze prioriteit

Item 1 of 4
Raben's female driver

“People with Drive” is een toepasselijke omschrijving die onze bedrijfscultuur definieert.

We streven ernaar de meest getalenteerde medewerkers aan te trekken, te behouden en hen verschillende mogelijkheden voor persoonlijke groei te bieden. We zetten ons in voor het bevorderen van gezondheid en veiligheid op de werkplek, het respecteren van de mensenrechten en voor werving en werkgelegenheid voor gelijke kansen, wat onder andere wordt bevestigd door de Raben Group Ethics Code of Ethics.

We accepteren geen enkele vorm van discriminatie in onze organisatie en we implementeren praktijken om dit te voorkomen.

We zien diversiteit op de werkplek als een waarde die onze horizon verbreedt, een basis biedt voor meer creativiteit en een beter begrip van de diverse sociale en zakelijke realiteit die ons omringt en waarvan we deel uitmaken.

Two employees in the warehouse

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers is een niet-onderhandelbaar onderdeel van ons bedrijf.

Naleving van wettelijke vereisten en functionerende managementsystemen voor gezondheid en veiligheid op het werk zijn slechts de basis van onze veiligheidscultuur. We geven er vorm aan door het werk van het SHE-team (Safety, Health, Environment), implementatie van ISO 45001-principes en doorlopend incidentmanagement. We beoordelen de huidige status van onze veiligheidscultuur door het monitoren van de KPI's van het VGM-programma en door het uitvoeren van arbo-systeemaudits.

De gouden veiligheidsregels in de Raben Group zijn geschreven principes waarvan we verwachten dat ze zullen worden nageleefd door alle werknemers en personen die ons diensten verlenen en die niet onder een arbeidsovereenkomst vallen.

Christmas gifts at Raben's warehouse

Het managen van sociale impact en betrokkenheid bij belangrijke sociale doelen is een van de materiële onderwerpen die zijn opgenomen in de ESG-strategie van Raben Group.

We hebben onze verplichtingen en doelen gedefinieerd die zich richten op:

  • voorlichting over verkeersveiligheid                                                                                      
  • het belang van transport & logistiek                                                              
  • substantiële hulp bieden aan kinderen en mensen in moeilijke levenssituaties

We voeren sociale activiteiten voornamelijk uit door:

  • liefdadigheidstransporten: we ondersteunen niet-gouvernementele organisaties en sociale campagnes met dit soort pro bono diensten. Transport is mogelijk dankzij de inzet van de chauffeurs van onze onderaannemers;
  • vrijwilligerswerk: we delen onze knowhow door lezingen te geven op kleuterscholen, scholen en universiteiten
Truck driver Raben LKW

Arbeidsomstandigheden bij onze leveranciers verbeteren

Sinds 2019 zijn we lid van het CSR Europe Responsible Trucking-initiatief. Het brengt de belangrijkste vertegenwoordigers van de TFL-industrie in Europa samen met als belangrijkste doel het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs. Het resultaat van ons werk zijn de “Social Standards in Transport” die duidelijk de richtlijnen voor de arbeidsomstandigheden van chauffeurs definiëren.

In 2021 werd het ontwikkelde document officieel gecommuniceerd en we hebben verklaard dat we tegen eind 2024 alle vereisten die erin staan ​​zullen implementeren.

Responsible_Trucking_Social_Guidelines.pdf

Download

FAQs_Social_Guidelines.pdf

Download