Raben logo
csm_Raben_transport_new_branding_a14931a165.jpg your-partner-in-logistics

Groupage transport van uw zending

Regular traffic, including individual parcels and shipments

Standaard zendingen, vanaf een doos tot volle pallets

strong road networks for bulk goods

Betrouwbaar groupage netwerk

 An extensive branch network

Betrouwbaar partner netwerk

Direct daily transport connections

Dagelijkse connecties

  • Regular traffic, including individual parcels and shipments

    Standaard zendingen, vanaf een doos tot volle pallets

Item 1 of 4
Shipment tracking

Groupage transport

Bent u op zoek naar een logistiek bedrijf dat groupage transport voor u kan verzorgen? Bij groupage worden meerdere kleinere ladingen in een container geplaatst en zo als één grote lading verzonden. Dit maakt het voor kleinere bedrijven eenvoudiger om kostenefficiënt hun goederen te laten vervoeren. Ook logistiek gezien zorgt groupage voor een efficiënter proces.

Raben Netherlands is een logistiek bedrijf met een specialisatie in groupage zendingen.

  • voor ieder seizoen de juiste logistieke aanpak met geschikte vervoersmiddelen en werknemers met expertise,
  • speciale levertijdstippen,
  • toegevoegde services , zoals co-packing and co-manufacturing,
  • een speciaal transport netwerk en warehouse oplossingen,
  • Kwaliteit ondersteund door ISO 22000-certificaat,

Door Raben Netherlands als uw logistieke partner in te schakelen kunt u altijd rekenen op de juiste logistieke oplossing.

DIRECT EEN ZENDING AANMELDEN?

PRIJS AANVRAGEN
Raben truck in the vineyard

Wat is de betekenis van groupage transport?

De impact van logistiek is voor kleinere bedrijven zwaarder dan voor grotere bedrijven. Voor kleinere bedrijven is groupage transport daarom een interessante oplossing. Hierbij worden verschillende kleinere ladingen gecombineerd en als een grote lading verzonden. Het transport kan hierdoor efficiënter georganiseerd worden, met aantrekkelijkere kosten voor kleinere bedrijven. Hierdoor is de drempel naar logistieke oplossingen voor deze bedrijven lager en kunnen we deze toch aan hen aanbieden.

De voordelen van groupagevervoer

Een groupage zending is niet aan een bepaald transportmiddel gebonden, maar kan bij allerlei transportmodaliteiten. Groupage is dus mogelijk bij wegtransport, maar ook bij zeevracht en luchtvracht. Het grote voordeel van groupage is de efficiëntie ervan. Hierdoor heeft het transport ook een minder grote impact op het milieu en kunnen meerdere bedrijven van één zending profiteren. Bij groupage transport wordt de container optimaal benut en profiteert iedere deelnemende partij van de scherpere prijzen.

Groupage en wegtransport

Wegtransport via vrachtwagens leent zich uitstekend voor groupage. De truck kan LTL (Less Than Truckload) en FTL (Full Truck Load) de weg op gestuurd worden. Raben Netherlands beschikt over een goed ontwikkeld en uitgebreid netwerk, om groupage zowel binnen Nederland als internationaal te kunnen verzorgen.

csm_Raben_driver_tuck-min_5866c10af8.jpg

Groupage en zeevracht

Groupage is ook bij zeevracht mogelijk. In dat geval wordt het ook wel LCL, of Less than Container Load, genoemd. Zeevracht kan zowel sneller als effectiever dan wegtransport zijn. Het voordelen van zeevracht is de vereenvoudigde douane procedures rondom Europa en CIS-landen. Als u zeevracht groupage via Raben Netherlands laat verzorgen, nemen wij het afhandelen van douane formaliteiten bij u uit handen.

Het verschil tussen groupage en stukgoed

Waar groupage gaat over het samen verzenden van meerdere ladingen ten behoeve van de efficiëntie van de goederenstroom, is stukgoed iets anders. Dit is namelijk een goed dat verpakt is. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan enkele dozen op een pallet. Een eenheid die verpakt is, wordt een stukgoed genoemd. Het gaat hier dus daadwerkelijk om een goed en niet om een samengevoegde zending.

Raben, een van de grootste logistieke bedrijven van Nederland en Europa

Raben Netherlands is een Nederlands logistiek bedrijf met vestigingen in inmiddels meer dan 13 Europese landen. Wij maken onderdeel uit van de Raben Group, waar ruim 10.000 mensen in dienst zijn. Ons bedrijf beschikt over meer dan 90 jaar ervaring en 1,2 miljoen vierkante meter aan warehouse ruimte. Dit maakt ons een van de grotere logistieke bedrijven in Nederland en Europa.

DIRECT EEN ZENDING AANMELDEN?

PRIJS AANVRAGEN

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor groupage

Bent u aan het oriënteren naar een logistieke partij om uw groupage zendingen aan te toevertrouwen? Raben Netherlands vertelt u graag meer over de logistieke oplossingen die wij bieden. Neem direct contact op en vraag een vrijblijvende offerte aan, of vraag eerst om meer informatie. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)88 772 0000, door een e-mail en door middel van het contactformulier op onze website.