Raben logo
csm_Slider_8fb55b1038.jpg your-partner-in-logistics

Groupage transport naar Duitsland

Regular traffic, including individual parcels and shipments

Standaard zendingen, vanaf een doos tot volle pallets

strong road networks for bulk goods

Betrouwbaar groupage netwerk

 An extensive branch network

Betrouwbaar partner netwerk

Direct daily transport connections

Dagelijkse connecties

  • Regular traffic, including individual parcels and shipments

    Standaard zendingen, vanaf een doos tot volle pallets

Item 1 of 4
csm_Raben_road_transport_Gera_Korbussen-min_c02af70917.jpg

Groupage transport naar Duitsland

Bent u op zoek naar een logistiek bedrijf om groupage transport van Nederland naar Duitsland te verzorgen? Groupage is het bundelen van meerdere kleinere ladingen in een container, zodat het transportproces efficiënter ingericht kan worden. Dit is gunstig voor kleinere bedrijven, omdat het kosten bespaart. Hierdoor hoeft namelijk niet een hele container gehuurd te worden. Daarom wordt het ook wel container transport genoemd.

Raben Netherlands is een logistiek bedrijf met een specialisatie in groupage zendingen naar Duitsland.

  • Voor ieder seizoen de juiste logistieke aanpak met geschikte vervoersmiddelen en werknemers met expertise;
  • Speciale levertijdstippen;
  • Toegevoegde services , zoals co-packing and co-manufacturing;
  • Een speciaal transportnetwerk en warehouse oplossingen;
  • Kwaliteit ondersteund door ISO 22000-certificaat;

Groupage transport naar Duitsland vanuit Nederland nodig? Schakel dan Raben Netherlands in als uw logistieke partner. Wij zorgen gegarandeerd voor de beste logistieke oplossing. Neem contact op om een offerte aan te vragen.

Wat is de betekenis van groupage transport?

De logistieke kosten zijn voor grotere bedrijven minder zwaar dan voor kleinere bedrijven. Een kostenefficiënte logistieke oplossing is daarom interessant voor deze kleinere bedrijven. Bij groupage transport van Nederland naar Duitsland worden meerdere kleinere ladingen, die op zichzelf een container niet kunnen vullen, gecombineerd. Doordat er geen halfvolle containers vervoerd hoeven te worden, kan het logistieke proces dus efficiënter ingericht worden. Daarnaast wordt er ook niet de volle pond betaald voor de huur van de container, waardoor deze manier van transport interessanter is voor kleinere bedrijven.

Raben ETA in transport

De voordelen van groupage van Nederland naar Duitsland

Het container transport naar Duitsland kan op allerlei manieren. Groupage is met wegtransport mogelijk, maar ook bij zeevracht en luchtvracht. Voor transport naar Duitsland is groupage via wegtransport doorgaans de meest logische keuze, gezien de afstand tussen Nederland en Duitsland. Naast de lagere kosten is een ander groot voordeel van groupage de lagere impact op het milieu. Er is namelijk minder transport nodig, omdat meerdere bedrijven van één zending kunnen profiteren.

Groupage naar Duitsland en wegtransport

Voor groupage naar Duitsland is wegtransport een zeer geschikte optie. Vrachtwagens kunnen LTL (Less Than Truckload) en FTL (Full Truck Load) de weg op gestuurd worden. Dankzij het brede en goed ontwikkelde logistieke netwerk kan Raben Netherlands groupage zowel binnen Nederland als internationaal aanbieden. In Duitsland hebben we sinds kort ons 33ste filiaal geopend, ditmaal een depot in Schüttorf. Het logistieke centrum heeft een cross-dockinggebied van 4.500 m² en heeft 53 laadhellingen voor inkomende en uitgaande goederen.

Het verschil tussen groupage en stukgoed

Bij groupage hebben we het dus over het gebundeld verzenden van diverse ladingen, van meerdere bedrijven. Dit komt de efficiëntie van de goederenstroom ten goede. Stukgoed is iets anders. Daarbij kan bijvoorbeeld aan enkele dozen op een pallet gedacht worden. Een stukgoed is dan een eenheid die verpakt is. Hier gaat het dus meer om een goed en niet om een samengevoegde zending.

FTL (Full Truck Load) transport

In het Nederlands noemen wij FTL transport Volle Truck Ladingen. Een volgeladen vrachtwagen gaat direct van de laadlocatie naar de afleverlocatie. Door direct naar een specifieke bestemming te rijden, wordt het transport traject aanzienlijk ingekort. Dit brengt veel voordelen met zich mee voor zowel de opdrachtgever als het transportbedrijf. Zo is een vrachtwagenchauffeur minder tijd kwijt aan het laden en lossen.

Raben truck transports goods

Raben Netherlands is transport logistiek specialist in Nederland

Raben Netherlands is een Nederlands transportbedrijf dat onderdeel uitmaakt van de Raben Group. De Raben Group beschikt inmiddels over vestigingen in meer dan 13 Europese landen, in totaal ruim 10.000 mensen in dienst, 90 jaar ervaring en ongeveer 1,2 miljoen vierkante meter aan warehouse ruimte. Hierdoor zijn we een van de grotere logistieke bedrijven van Nederland en Europa, en dus de ideale partner voor groupage transport naar Duitsland. Iedere dag zijn we te vinden op de weg, om onze klanten uitgebreide en op maat gemaakt logistieke oplossingen te leveren. Wij zijn de transport logistiek specialist in Nederland.

Duurzaamheid

Wij streven naar duurzame oplossingen in de logistiek. Dit doen wij samen met de gehele keten, wij zetten zich in om het effect van transport op het milieu zo veel als mogelijk te beperken of verminderen. De volgende duurzame oplossingen hebben we al in de praktijk uitgevoerd: regelmatige CO2 metingen uitvoeren, oudere vrachtwagens hebben we vervangen voor milieuvriendelijke exemplaren, we zetten consolidatiepunten op en organiseren evenementen waarbij we bomen planten. Bovendien zoeken we steeds naar pro-ecologische oplossingen voor onze magazijnen.

Vraag een vrijblijvende offerte voor groupage transport naar Duitsland aan

Zoekt u een logistieke partij om container transport naar Duitsland aan uit te besteden? Wij regelen het graag voor u. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of vraag direct een offerte aan. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)88 772 0000, per e-mail, of door middel van het contactformulier op onze website.