Raben logo
csm_Shuttorf_a84befe375.jpg

Raben opent een depot in Schüttorf

2019.04.12
Op 10 april 2019 vierde de Raben Group de officiële lancering van haar 33e filiaal in Schüttorf, dat het eigen transportnetwerk in Duitsland aanvulde. Tijdens de openingsceremonie presenteerde Raben Duitsland haar klanten en gasten een moderne expeditiefaciliteit in het district Grafschaft Bentheim. Eregast van het evenement was Reinhold Hilbers, de minister van Financiën van Nedersaksen. Het depot van Schüttorf werd in september 2018 door de Raben Group overgenomen van TGL TransportLogistik.

Het logistieke centrum in Schüttorf heeft een cross-dockinggebied van 4.500 m² en heeft 53 laadhellingen voor inkomende en uitgaande goederen. Het depot bevindt zich op het strategische kruispunt van de snelwegen A30 en A31. Een dergelijke locatie biedt een optimale verbinding met de economische gebieden van Emsland, Osnabrücker en het zuidwesten van Münsterland.


Dankzij de vestiging in het zuidwestelijke deel van Nedersaksen konden we een moderne crossdocking-faciliteit integreren met ons onafhankelijke groupage-netwerk, dat we met succes in januari 2018 hebben gelanceerd." - vat Ewald Raben, CEO Raben Group samen.


De onmiddellijke nabijheid van de knooppunten A30 en A31 en het knooppunt Lotte / Osnabrück zorgen ervoor dat onze klanten snel hun bestemming kunnen bereiken. Dagelijks worden er verschillende soorten goederen geleverd vanuit Schüttorf, het hele Münsterland en de Duitse regio's Osnabrück, Weser-Ems en de Nederlandse regio Twente. "- vertelt Andreas Mümken, filiaalmanager, Raben Trans European Germany -" Bedankt Door onze sterke aanwezigheid in Oost-Europa sturen we ook zendingen van de lokale markt naar Polen en naar vele andere Europese landen. Daarom bieden we verschillende verbindingen per week aan. "


De ceremoniële opening van de nieuwe afdeling bracht veel vooraanstaande gasten samen uit de wereld van politiek, wetenschap en bedrijfsleven, waaronder natuurlijk een grote groep klanten van Raben. De bijeenkomst ging gepaard met lezingen over innovatie, uitdagingen in de logistieke sector en de huidige marktsituatie. Transporten naar het VK starten ook vanuit Schüttorf, dus de Brexit was een van de onderwerpen die tijdens de vergadering werden genoemd. Professor Hermann Witte van de Universiteit van Osnabrück sprak over de uitdagingen en kansen van winstgevende handel met Groot-Brittannië.