Raben logo
csm_banner_48362fbf9b.jpg

Raben viert 90 jaar in Europa

2021.04.07

De Raben Group is al 90 jaar constant onderweg - zich aan het ontwikkelen, altijd moedig naar de toekomst aan het kijken en op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het bedrijf wil een drive zijn die niet alleen de wereld draaiend houdt, maar die de wereld ook beter en groener maakt. Daarom wordt, om ons jubileum te vieren, iedereen uitgenodigd om een unieke eco2way-tour door Europa te volgen en in september zal het een stemplatform lanceren voor de projecten - het winnende project zal financiële steun krijgen.

In 2021 viert Raben Group zijn 90-jarig jubileum. 90 jaar ervaring, innovatie en continue ontwikkeling. En daar blijft het zeker niet bij.

“We hebben in de afgelopen 90 jaar veel bereikt door partnerschap en transparante samenwerking met onze klanten, waardoor we trots en tegelijkertijd klaar zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan, zoals klimaatverandering. We willen dat volgende generaties toegang hebben tot dezelfde bronnen die we nu gebruiken. Daarom willen we u ter gelegenheid van ons jubileum meenemen op de buitengewone ‘Eco2way’-tour door Europa, waar onze medewerkers u de plaatsen laten zien die lijden onder de gevolgen van klimaatverandering. We hopen dat onze klanten ons zullen helpen bij het kiezen van een plek om samen te ondersteunen zodra de tour is voltooid. Zodat we allemaal de komende 90 jaar kunnen genieten van een schoon klimaat ...- Ewald Raben, CEO Raben Group

90 jaar actief met ecologie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een onderdeel van het DNA van het familiebedrijf op basis van een waardensysteem. Het bedrijf benadert het concept van MVO op een alomvattende manier en integreert maatschappelijk verantwoorde activiteiten met de bedrijfsstrategie van de organisatie. Ecologie is van groot belang voor Raben. Elk jaar investeert het in efficiëntere en milieuvriendelijkere transport- en opslagoplossingen en plant het duizenden bomen die tonnen CO2 neutraliseren.

Daarom besloot het bedrijf zijn 90ste verjaardag op een nogal ongebruikelijke manier te vieren, door klanten en internetgebruikers uit te nodigen voor een eco2way-tour door Europa. Deze buitengewone reis begint op 1 april en duurt tot eind augustus 2021. Bedrijfsmedewerkers en eco-enthousiastelingen zullen de rol spelen van reisleiders die het verhaal zullen presenteren en vertellen van twintig plaatsen die door klimaatverandering bedreigd worden. Je kunt de hele tour volgen op www.raben90years.com en op de sociale media van het bedrijf in alle 13 markten waar Raben zijn depots heeft. Maar daar houdt het feest niet op! Om de 90ste verjaardag te vieren, wil de Groep een geschenk doen aan ons allemaal en aan toekomstige generaties, in september zal er een online stemplatform gelanceerd worden voor drie initiatieven. Degene die de meeste stemmen krijgt, krijgt een beurs van Raben Group. Het stemmen gaat door tot eind november en de resultaten en het winnende project worden in december bekend gemaakt!

“We willen trends zetten in de markt op het gebied van duurzaamheid, niet alleen door groene vrachtwagens en magazijnen te hebben of bomen te planten, maar door alle processen die we gebruiken. We proberen ze zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Dit is onze verantwoordelijkheid. En omdat onze relatie met onze klanten gebaseerd is op partnerschap, ben ik ervan overtuigd dat ook zij zich bij ons zullen aansluiten op deze duurzame manier van zakendoen." – Ewald Raben

Raben Group heeft momenteel meer dan 150 vestigingen in 13 Europese landen, biedt ongeveer 1.200.000 m2 magazijncapaciteit, heeft 10.000 werknemers in dienst en verzendt dagelijks meer dan 8.500 vrachtwagens over de wegen van Europa. Het begon echter allemaal heel onopvallend vanuit een klein Nederlands familiebedrijf. Tegenwoordig zijn de waarden die kenmerkend zijn voor familiebedrijven nog steeds belangrijk voor het bedrijf, wat een positieve invloed heeft op de betrokkenheid van medewerkers en de relaties met klanten.

Geboorte van het wereldwijde merk

In 1931 begon in het kleine stadje Meddo-Winterswijk in Nederland Jan W. Raben, grootvader van de huidige CEO, producten van de lokale boeren naar de markt te brengen. Hij startte het bedrijf dat tegenwoordig een wereldwijd merk is. De volgende mijlpaal in de geschiedenis van Raben Group was toen de zoon van de oprichter, Theo Raben, het roer van het bedrijf overnam in 1960, en hij ontwikkelde bijvoorbeeld het transport van textiel van en naar Polen. Maar de eerste stap naar het buitenland werd gezet door de kleinzoon, Ewald. Hij kende het bedrijf van binnenuit; hij waste op zaterdag al vrachtwagens op zijn tiende en werkte als vrachtwagenchauffeur toen hij op de universiteit zat. Na de transformatie van 1989 zag hij de mogelijkheid voor ontwikkeling op de Poolse markt, en hij ging daarheen met het doel een Raben-filiaal op te zetten. Op dat moment kocht hij een kaart van Polen en markeerde hij twaalf locaties die filialen in verschillende delen van het land zouden worden.

De afgelopen 30 jaar zijn een geschiedenis geweest van voortdurende ontwikkeling van het bedrijf en dynamische expansie naar buitenlandse markten, en een van de geheimen van het succes is de vaardige combinatie van het beste van een familiebedrijf met modellen uit het bedrijfsmanagement..

“Een familiebedrijf heeft een voordeel ten opzichte van andere bedrijven omdat het klanten en werknemers als familieleden behandelt. Wij bieden logistiek ‘met een menselijk gezicht’. Partnerschap en loyaliteit passen bij deze stijl van samenwerken. We hebben veel langdurige klanten. Hun bedrijf is in de loop der jaren aan het veranderen en wij passen ons aan hen aan. We zijn partners en samen spelen we in op de uitdagingen die zich voordoen. We groeien ook samen. Deze constante ontwikkeling zit in het DNA van ons bedrijf. We leveren niet alleen een dienst, maar een belofte, en deze belofte moet worden nagekomen - altijd op tijd, met zorg voor details en van de hoogste kwaliteit. Daarom zijn we al jaren op zoek naar innovatieve oplossingen, waarbij onze klanten altijd op de eerste plaats komen. Zo investeren we in de toekomst, in duurzame oplossingen en projecten die er op lange termijn profijt van hebben. ” - Ewald Raben, CEO Raben Group. - “We hebben nog steeds een lange weg voor de boeg, maar ik ben er nu al van overtuigd dat we samen kunnen komen waar we willen.”

Uitbreiding naar Europa

De Raben Group was zich aan het ontwikkelen en begeleidde haar klanten op hun weg naar zakelijk succes. In 2002 verscheen Fresh Logistics Polska op de markt, dat gespecialiseerd is in het onderhouden van verse producten die een gecontroleerde temperatuur vereisen van 0 tot +2 (UltraFresh) en van +2 tot + 6 ° C in de hele logistieke keten.

De periode van 2003 tot 2010 zorgde voor expansie naar nieuwe markten. In 2003 werd de eerste vestiging geopend in Oekraïne en een jaar later bestreken de activiteiten van Raben Group in Europa Litouwen, Letland en Estland. In 2008 betrad het bedrijf de Tsjechische en Slowaakse markt en na twee jaar was het ook aanwezig in Hongarije. 2016 was het begin van zaken in Roemenië. In 2017 verwierf de Groep een belang van 20% in het Italiaanse bedrijf SITTAM en sinds 2020 is het de enige eigenaar van Raben SITTAM. In 2019 trad Bulgarije toe tot de Raben-familie, waar het bedrijf zijn eerste filiaal opende in Sofia.

De Duitse markt is erg belangrijk voor Raben Group. De onderneming bouwt daar autonoom en door acquisities haar positie op. In 2005 werd Birkart Systemverkehre overgenomen. In 2011 werd het netwerk van Duitse terminals uitgebreid door de aankoop van Wincanton. In de jaren daarna kwamen er meer bedrijven bij. Momenteel heeft Raben een eigen onafhankelijk transportnetwerk in Duitsland met 34 vestigingen..

Raben Go East

De portfolio van de Groep wordt aangevuld door Raben East, dat sinds 2017 internationale wegtransportdiensten aanbiedt, waaronder regelmatige groupageverbindingen met Oosterse landen, evenals douaneagentschappen en advies bij het organiseren van transport naar Oosterse markten. Het bedrijf bedient de landen zoals: Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Irak, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Mongolië, Rusland, Tadzjikistan, Turkmenistan, Turkije, Oekraïne en Oezbekistan.

De weg naar succes

Als een van de snelstgroeiende Europese bedrijven in de logistieke sector, profiteert Raben Group ten volle van de marktkansen die zijn ontstaan ​​door de opening van Europese markten en de vrije goederenstroom. Het biedt uitgebreide diensten: contractlogistiek, road network (binnenlands, internationaal en oostwaarts), transport van verse producten (onder het merk Fresh Logistics), FTL & intermodaal transport, zee- en luchtvracht. De belangrijkste industrieën die het bedrijf in 2020 bediende, waren voeding (30%), consumententechnologieën (21%), automotive (17%), detailhandel (12%), chemicaliën (11%), non-food FMCG (9%). Het wegvervoer, dat verantwoordelijk is voor 66% van de omzet van de Groep, biedt een geweldige kans voor ontwikkeling, maar het vormt ook een uitdaging waar Raben elke dag op reageert door zijn netwerk van groupage-verbindingen adequaat aan te passen aan de verwachtingen van klanten uit heel Europa.

De activiteiten gericht op het creëren van een netwerk van internationale verbindingen passen perfect in de missie en visie van het bedrijf, en aangezien vrachtwagens met het Raben-logo op veel transportroutes te zien zijn, is er geen twijfel dat de Groep er elke dag naar streeft “één as” voor op zijn concurrenten.

Innovatie

Raben Group heeft zich op vele niveaus gericht op digitalisering, van fysieke processen tot robotisering van kantoorprocessen met behulp van RPA (Robotic Process Automation). Op het gebied van automatisering implementeert het geavanceerde IT-oplossingen zoals platforms die automatisch informatie verstrekken aan klanten en platforms die ETA (geschatte aankomsttijd) presenteren. Op het gebied van magazijnautomatisering en robotica omvatten implementatieprocessen apparaten die zendingen meten, autonome of semi-geautomatiseerde vorkheftrucks, evenals 'cobotische' armen, Internet of Things (IoT) -sensoren en vele andere oplossingen die de efficiëntie van opslag- en transportprocessen verhogen. Op het gebied van RPA moet de nadruk worden gelegd op implementaties van softwarerobots die het werk van gebruikers in bepaalde applicaties (WMS / TMS / FK) of op de interface van verschillende IT-systemen ondersteunen of vervangen.

In het belang van de veiligheid van leveringen tijdens de pandemie en om de aanbevolen afstand tussen personen die deelnemen aan de levering te behouden, introduceerde Raben Group een nieuwe dienst voor groupagezendingen genaamd PCD (Picture Confirming Delivery). Het bestaat uit een contactloze ontvangstbevestiging door middel van een foto.

Tijd om de betere morgen te vieren

Het jaar 2021 wordt ongetwijfeld een interessante mijlpaal in de geschiedenis van Raben Group. Het is niet alleen weer een jaar van ontwikkeling van logistiek en nieuwe technologieën, maar vooral een tijd om na te denken over de toekomst. Als het hoofddoel is om de toekomstige generaties te voorzien van dezelfde natuurlijke hulpbronnen als nu beschikbaar zijn, dan is dat de beste basis voor de gezamenlijke inspanningen voor een beter, groen Europa. Voor Raben Group begint de groene toekomst vandaag!