Raben logo
csm_tgl_0872377c1f.jpg

Raben neemt TGL TransportLogistik over van THE GREENLINE

2018.10.01
Onder voorbehoud van goedkeuring door de antitrustautoriteiten, heeft de Raben Group op 18 september een overeenkomst ondertekend om TGL TransportLogistik Schüttorf, onderdeel van de THE GREENLINE-groep van bedrijven in het zuidwesten van Nedersaksen, over te nemen. TGL TransportLogistik biedt werk aan ongeveer 80 mensen en is van plan om in 2018 een omzet van ongeveer 15 miljoen euro te behalen. De transactie maakt deel uit van de ontwikkelingsstrategie van de Raben Group in Duitsland. De acquisitie zal worden afgerond op 1 oktober 2018, na goedkeuring door de antitrustautoriteiten.

Een bijzonder intensieve periode van groei werd genoteerd in de afgelopen twee jaar, toen Raben Duitsland autonome groei en overnames gebruikte om een ​​positie te bereiken waarin het onafhankelijke transport- en forwarding services kan aanbieden aan klanten in dit land. Als gevolg hiervan heeft Raben Group begin 2018 een eigen groupagenetwerk in Duitsland gelanceerd.


"Dankzij de overname van de fabriek in Schüttorf hebben we een mijlpaal bereikt om ons eigen onafhankelijke distributienetwerk in Duitsland op te zetten, aangezien Schüttorf ons 30e eigen netwerkdepot is. De overname van de Schutttorf-vestiging is onderdeel van de geplande en consistente uitbreiding van het Raben-groupagenetwerk in Duitsland. "- zei Ewald Raben, CEO Raben Group.


De overgenomen vestiging in Schuttorf biedt binnenlandse en internationale groepage-, FTL- ​​en LTL-transportdiensten. De transportactiviteiten worden afgehandeld in een terminal van 4.500 m². en 53 docks, die zich op een verkeersvriendelijke manier bevindt op een knooppunt van de A30 / A31. Daarom biedt het een optimale verbinding met de economische gebieden van Emsland, Osnabrücker en het zuidwesten van Münsterland.
Nellen & Quack, THE GREENLINE, Gronau werd opgericht in 1889 en de algemene vrachtactiviteiten werden in 2016/18 uitbesteed aan TGL TransportLogistik Schüttorf.

Dankzij de overeenkomst getekend op 18 september 2018, neemt Raben Trans European Germany een complete vestiging over in Schuttorf, inclusief alle onderaannemers, bezittingen, klanten en werknemers voor wie Raben stabiele banen wil bieden. De transactie zal worden afgerond op 1 oktober 2018, nadat is voldaan aan de vereisten van de antitrustwet.