Raben logo
csm_Bulgaria_Raben_6ff773413d.jpg

Raben Group opent een nieuw depot in Bulgarije

2019.11.12
Begin november 2019 opende Raben Group zijn eerste depot in de hoofdstad van Bulgarije - Sofia. De beslissing om uit te breiden naar deze markt is een nieuwe stap in de internationale strategie van het bedrijf die verdere ontwikkelingsmogelijkheden biedt in het zuidoostelijke deel van Europa.

Bulgarije is een van de bloeiende economieën in Oost-Europa met een focus op de automobiel-, chemische, textiel- en voedingsmiddelenindustrie. Het is een plaats waar het oosten en het zuidwesten van Europa samenkomen. Handel met andere EU-landen is goed voor 69% van de Bulgaarse export (15% naar Duitsland, 9% naar Italië en 9% naar Roemenië). De uitvoer naar Turkije is goed voor 8%. Qua invoer komt 64% uit EU-lidstaten (12% uit Duitsland, 8% uit Italië en 7% uit Roemenië). *
Daarom was de lancering van Raben Logistics Bulgarije de volgende fase in de implementatie van de strategie van de Groep in Europa.

“Onze aanwezigheid in Bulgarije geeft ons de mogelijkheid om een brug tussen Raben Group en het zuidoostelijke deel van Europa te versterken. Turkije, Griekenland en Balkanlanden zijn solide aanwezig op de handelskaarten van Bulgarije, wat ons zal helpen bij te dragen aan de toekomstige ontwikkeling van ons bedrijf ”. - zei Tomasz Nieżwicki, directeur van de CEE-regio bij Raben Group - "Sinds november zijn we op deze markt actief via de internationale HUB in Sofia en bieden we directe, dagelijkse verbindingen met een partnernetwerk van 6 depots in het hele land, met in totaal 200 gekwalificeerde medewerkers. ”

Door de opening van een filiaal in Bulgarije heeft de Raben Group haar portfolio aangevuld en aan de verwachtingen van bestaande klanten voldaan, evenals de focus op het aantrekken van nieuwe klanten die geïnteresseerd zijn in handel met Bulgarije en Oost-Europa.

Raben Logistics Bulgaria is van plan zijn bedrijfsactiviteit te ontwikkelen voor het hele land en biedt hoogwaardige diensten op het gebied van binnenlandse en internationale distributie (LTL, FTL). Het bedrijf is van plan belangrijke internationale verbindingen te implementeren met landen zoals: Duitsland, Roemenië, Italië, Polen of Hongarije, waar de Groep al eigen Business Units heeft. Het Bulgaarse team wil zich richten op het bedienen van klanten uit de automobiel-, chemische, textiel- en voedselverwerkende industrie

Door de opening van een filiaal in Bulgarije heeft de Raben Group nog een 13e markt toegevoegd aan de kaart van Europa. Het bedrijf heeft meer dan 130 depots in de volgende landen: Tsjechië, Nederland, Duitsland, Hongarije, Litouwen, Letland, Estland, Polen, Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Italië en ook Bulgarije vanaf november 2019.