Raben logo
csm_Raben_long_truck_eco2way-min_0d71c86766.jpg

Raben Group ondertekende zijn eerste duurzame lening

2021.07.19

Raben Group heeft met een groep van 7 banken met succes een vijfjarige inaugurele duurzaamheidslening (SLL) van € 225 miljoen afgesloten. Dit is ook een van de eerste SLL clubdeals in de logistieke sector in Europa.

7 financiële instellingen namen deel aan deze transactie: BNP Paribas Bank Polska S.A. trad op als duurzaamheidscoördinator op de SLL, met ING Bank Śląski S.A. als agent en Coöperatieve Rabobank U.A. als Documentatie Coördinator. De andere banken bij de transactie waren Commerzbank AG, Mbank S.A., Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. en UniCredit Bank AG.

De marge op de SLL is gekoppeld aan het behalen van een uitgebreide set van vijf key performance indicators (KPI's) die betrekking hebben op milieu-, sociale en governance-kwesties (ESG) voor de sector wegvervoer en logistiek. De KPI's zijn een innovatieve mix van zowel interne KPI's als een ESG-beoordeling van een externe partij.

De combinatie van de vijf KPI's van Raben pakken op een alomvattende manier de materiële ESG-kwesties voor de activiteiten van Raben aan, waaronder de uitstoot van broeikasgassen (BKG), genderdiversiteit en bestuurspraktijken. Deze SLL markeert dus een belangrijke mijlpaal voor de Europese wegtransport- en logistieke sector en voor de Poolse financiële markt.

De KPI's van de SLL maken deel uit van de ECO2WAY 2025-doelstellingen van de Raben Group, zoals gedefinieerd in het duurzaamheidsrapport van 2020:

  • 30% vermindering van de emissie-intensiteit in de faciliteiten van Raben
  • 10% vermindering van de emissie-intensiteit in transportactiviteiten
  • 96% van de vloot met Euro V en VI
  • Relatieve reducties vrachtvervoer over de weg als gevolg van toenemende transport efficiëntie
  • Broeikasgasberekeningen – updaten en verbeteren van de CO2-calculator in transport

'

“Duurzaamheid zit al jaren in ons DNA en deze transactie is de echte bevestiging van onze ambities en betrokkenheid op dit gebied. Het is ook een enorme inzet vanuit ons bedrijf om ons in de toekomst te blijven verbeteren. We gaan deze uitdaging graag aan omdat we geloven dat de Raben Group sterk streeft naar duurzaamheid”, zegt Ewald Raben, CEO van de Raben Group, en voegt eraan toe: “De overeenkomst van vandaag toont aan dat andere sectoren, zoals banken, verantwoord zakelijk gedrag als cruciaal beschouwen voor de toekomstige economie en het bedrijfsleven. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen en samen te werken aan het leveren van duurzame oplossingen voor toekomstige generaties. Ik ben ervan overtuigd dat zowel de markt als het bewustzijn de komende 3 tot 5 jaar zullen evolueren en dat klanten zich zullen wenden tot bedrijven die duurzaamheid centraal stellen in hun activiteiten.”

“Deze SLL clubdeal in de transport- en logistieke sector in Polen laat zien hoe BNP Paribas Bank Polska zijn adviescapaciteiten kan gebruiken om een ​​toonaangevend logistiek bedrijf, Raben Group, te ondersteunen bij een inaugurele ESG-gekoppelde financiering. Nu decarbonisatie, sociale impact en governance-doelstellingen een strategische noodzaak worden, zullen bedrijven steeds meer behoefte hebben aan duurzame financiering als hefboom om hun netto-nul-ambities te verwezenlijken”, aldus André Boulanger, Vice President van de Management Board, verantwoordelijk voor Corporate and Institutional Banking, SME en Corporate Banking, BNP Paribas Bank Polska.