Raben logo
Raben Group CSM BAS Group

Raben Group neemt Bas Group over

2021.07.12

Raben Group neemt Bas Group over

De Raben Group heeft met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 de 100% aandelen van de Bas Group overgenomen. Met de transactie verwerft Raben alle Bas Group-locaties in Nederland, Slowakije en Italië, samen met een team van 210 medewerkers. De transactie is al goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

De BAS Groep is een allround logistiek dienstverlener. Het bedrijf is een familiebedrijf dat is opgericht in 1986. BAS Group beschikt over bijna 50.000 m2 magazijncapaciteit en een eigen wagenpark aan trucks en trailers. Het bedrijf hecht bijzonder belang aan internationaal groupage vervoer, gespecialiseerd in verbindingen tussen Nederland en Italië.

Als gezin waren we op het punt beland waarop we een keuze moesten maken tussen autonoom verder groeien of aansluiten bij een grotere professionele logistiek dienstverlener. Toen Raben interesse toonde, hebben wij als familie besloten om de aandelen te verkopen. De logistieke sector zal de komende jaren flink veranderen, met niet alleen kansen, maar ook bedreigingen. Door onderdeel te worden van een grotere professionele organisatie zoals de Raben Group, zijn wij als middelgrote speler minder kwetsbaar voor deze invloeden van buitenaf.” – zei Lorenzo Bas, CEO van Bas Group

De Raben Group is ontstaan ​​in Nederland, maar het hoofdkantoor is sinds de jaren negentig gevestigd in Poznan in Polen. Raben heeft 90 jaar ervaring en is actief in 13 Europese landen, met meer dan 150 locaties, circa 1.200.000 m2 warehousing en een jaaromzet van 1,3 miljard euro. Het kantoor in Nederland is gevestigd in Oss.

Met de overname van de Bas Group heeft het familiebedrijf Raben haar netwerk in Zuidwest-Europa uitgebreid en haar positie op het gebied van contractlogistiek en intermodaal transport verstevigd. Niet alleen de klanten van Bas, maar ook haar medewerkers zullen kunnen profiteren van de kansen binnen de Raben Group.

De overname van de Bas Group biedt nieuwe kansen in Europa en vergroot tegelijkertijd ons netwerk. Daarnaast versterkt het onze positie in de Benelux en vergroot het de groeimogelijkheden in Zuid-Europa.” - zei Ewald Raben, CEO van de Raben Group

Beide bedrijven zetten zich in voor sociale verantwoordelijkheid, ethiek en integriteit, met een sterke toewijding aan innovatie en duurzaamheid.

Alle medewerkers en relaties van de Bas Group zijn welkom bij de Raben Group, samen zullen we onze successen verder uitbouwen.” - onderstreept Berend Jan Schuring, algemeen directeur, Raben Netherlands BV.