Raben logo
csm_Raben_Fenthols_2d687d0539.png

Raben Group als enige aandeelhouder van Fenthol & Sandtmann

2019.11.06
Op 5 november 2019 ondertekende Raben Group een koopovereenkomst met Family Ehrig om 50% van hun aandelen in Fenthol & Sandtmann over te nemen, inclusief FKL & Kraftverkehr Ehrig. Door deze transactie wordt Raben de enige aandeelhouder van het Duitse bedrijf. De transactie zal worden afgerond na goedkeuring van de antitrustautoriteiten.

De afgelopen jaren heeft Raben Group dynamisch geïnvesteerd in de Duitse markt en consequent haar langetermijnstrategie voor de ontwikkeling van een eigen onafhankelijk transportnetwerk uitgevoerd. Dankzij de overeenkomst met Fenthol & Sandtmann kan de Groep de verwachtingen van klanten effectiever vervullen door een efficiënt transportnetwerk aan te bieden op basis van 34 vestigingen in Duitsland. Het bedrijf is gericht op de implementatie van de nieuwste IT-oplossingen in de logistieke sector, waardoor het nieuwe ontwikkelingsperspectieven creëert, niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor zijn klanten

Na deze overeenkomst neemt Raben Group alle locaties van Fenthol & Sandtmann over, d.w.z. Hamburg, Erlensee, Leipzig en Dresden, evenals 460 werknemers.

“We werken sinds 2011 samen met Fenthol & Sandtmann in een 50% joint venture.” - legt Ewald Raben, CEO Raben Group uit - Deze acquisitie is een belangrijke mijlpaal voor Raben Trans Europees Duitsland en het geweldige voorbeeld dat we onze groeistrategie consequent hebben gerealiseerd. De ontwikkeling van het eigen distributienetwerk heeft onbetwist nieuwe mogelijkheden voor onze klanten geopend, niet alleen op de Duitse, maar ook op de Europese markt.”            

Fenthol & Sandtmann, samen met haar dochterondernemingen, d.w.z. FKL Kontraktlogistik en Kraftverkehr Ehrig, combineert tradities van het vak met de moderne logistiek van de 21ste eeuw. De wortels van de geschiedenis van het bedrijf gaan terug tot 190 jaar, waardoor het een echte logistieke expert is. In 2011 heeft Raben Group 50% van de aandelen in Fenthol & Sandtmann overgenomen. Het bedrijf levert weg-, zee- en luchttransportdiensten en contractlogistiek, met een jaarlijkse omzet van 130 miljoen euro.