Raben logo
Przejrzec___na_oczy_14.png

Public Eye Award

2015.09.22
Wat is het verband tussen HSBC Bank en Gazprom? De nominatie voor een Public Eye Award welke jaarlijks worden uitgereikt tijdens het World Economic Forum in Davos. Is de award prestigieus? Ja. Wil je zulke award ontvangen? Zeker niet.
Geen ontsnappen aan MVODe organisator van de wedstrijd is Greenpeace die "awards"uitreikt aan de meest onverantwoordelijke bedrijven en daarmee de aandacht vestigt op hun activiteiten. De awards worden uitgereikt sinds 2005 en de editie van 2015 is gewonnen door Gazprom, die 280.000 stemmen mochten ontvangen. Het aantal stemmers, laat de omvang van de onderneming zien en door de groeiende bewustwording van de consument, laat zien dat er geen ontspannen aan MVO is. Al vele jaren publiceren mondiale bedrijven MVO-verslagen die de impact op het milieu presenteren. Tot nu toe, zijn rapportages op dit gebied vrijwillig.In april 2013 ontving de Europese Commissie een voorstel met betrekking tot de eis om bedrijven met meer dan 500 medewerkers en een balanstotaal van meer dan 20 miljoen euro, verslaggeving te laten doen van hun MVO activiteiten. De lijst bevatte 18.000 bedrijven. Dit betekent dat al snel een MVO rapportage noodzaak zal zijn voor grote bedrijven. Ook kleine en middelgrote ondernemingen zullen niet in staat zijn om dit te vermijden omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen om de zorg gaat voor waarden in de gehele keten. Daarom zullen ondernemingen van hun leveranciers gaan verlangen dat ze gaan rapporteren over, bijvoorbeeld CO2-uitstoot of op naleving van de gedragscodes.
Dialoog is de sleutelMVO wordt steeds meer en meer verspreid. Steden introduceren gedragscodes; zij voeren moderne technologieën uit, die gericht zijn op het verlagen van de geluidsniveaus, zoals ZOAB welke het lawaai verminderd tot 2-5 decibel. Agglomeraties ontstaan die ecologische energiebronnen gebruiken zoals bijv. Caofeidian, waar 95% van de energiebehoefte van de stad zal worden voldaan met behulp van hernieuwbare energiebronnen.Dialogen spelen voortdurend de sleutelrol. Vraag belanghebbenden om advies of overleg oplossingen met, welke kunnen leiden tot sociale innovaties. Een dialoog moet het bedrijf en een zo groot mogelijk aantal belanghebbenden ten goede komen.Hoe doe je dat?Raben Group voert jaarlijks het klanttevredenheidsonderzoek. Vanwege de zorg voor het milieu, is voor het eerst de vragenlijst online uitgevoerd. Raben Group ontvangt feedback over de geleverde diensten. Als gevolg van het onderzoek kunnen klanten verbeterde diensten verwachten.Niemand vraagt meer...
Vandaag de dag, vragen de Tender documenten die we ontvangen niet alleen meer naar milieuvergunningen. De klanten vragen wat voor een certificaten we hebben. Zij vragen niet of we de CO2-uitstoot meten, maar wat we gaan doen om het te verlagen. Sommige elementen zijn vanzelfsprekend.We verschuiven naar een hoger niveau van betrokkenheid en bewustwording.
Tags

CSR

MVO