Raben logo
csm_halfawy_00f17adcfc.jpg

Kilometers voor het goede doel

2018.09.21
400 km met de fiets langs de Alpen, 10 waaghalzen, 5 dagen op de weg, gemeenschappelijk doel - hulp aan kinderen in Oekraïne en het verzamelde totaalbedrag van 30.000 euro. Dit is het resultaat van de liefdadigheidsreis van de Halfway Alp Tour, met de deelname van CEO Raben Group, Ewald Raben, georganiseerd ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag.

Het DNA van een familiebedrijf, dat gebaseerd is op een waardensysteem, heeft een natuurlijk element van maatschappelijke verantwoordelijkheid en filantropie. Het CSR-beleid van Raben richt zich op positieve relaties met lokale gemeenschappen, de natuurlijke omgeving en werknemers. Ewald Raben heeft vele campagnes en initiatieven gelanceerd ter bevordering van verkeersveiligheid (www.niebadzdziki.pl), het belang van transport (http://www.transport-jest-potrzebny.pl) en ecologie (http://www.eco2way.com ). Hij staat ook te popelen om liefdadigheidsacties te ondernemen, zoals, bijvoorbeeld, samenwerking met voedselbanken in Polen en de Tsjechische Republiek, beschermschap over het kerstkonvooi georganiseerd door de Duitse Vrouwelijke Ronde Tafel Organisatie.

Ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag besloot CEO Raben Group een fietsexpeditie naar de Alpen te organiseren, waarvoor hij 9 waaghalzen, zijn vrienden en collega's uitnodigde die, net als hij, een passie delen voor bergpaden. Het doel van de reis was om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van infrastructuur en om hygiëne bij kinderen in Oekraïne te bevorderen. Een weldoener zou iedereen kunnen zijn die Ewald Raben een gelukkige verjaardag wilde wensen omdat de CEO van het grootste logistieke bedrijf in Polen, in plaats van cadeautjes, de voorkeur gaf aan het steunen van een liefdadigheidscampagne voor Oekraïne. In totaal hebben we EUR 30.000 opgehaald.

"We hebben veel energie gestoken in deze expeditie en zweet uitgestort, maar het was de moeite waard omdat we erin geslaagd zijn om 30.000 euro te verzamelen voor kinderen in Oekraïne. Het is een enorme voldoening. Ik wil alle weldoeners en medeliefhebbers bedanken voor hun inzet en bijdrage. Wederom hebben we bewezen dat we samen meer kunnen doen! "- zei Ewald Raben, CEO Raben Group.

Een deel van het verzamelde bedrag wordt binnenkort toegewezen aan de renovatie van de sanitaire voorzieningen op geselecteerde Oekraïense scholen. De verzamelde hoeveelheid is ook voldoende voor de aankoop van hygiënische producten voor schoolkinderen (de set bestaat uit: handdoek, zeep, borstel + tandpasta, deodorant, haarborstel, etc.) en voor onderwijs en training in persoonlijke hygiëne voor Oekraïense kinderen. Alle bovengenoemde activiteiten zullen worden uitgevoerd via de Poolse humanitaire actie.

"Het is een grote eer voor mij om hier vandaag bij te zijn en ik voel me als een deel van de Raben-familie." - zei Maciej Bagiński, lid van de raad van de Poolse humanitaire actie, die de cheque van Ewald Raben verzamelde - "Dank u voor de verzamelde hoeveelheid en gefeliciteerd met de succesvolle reis; we zijn blij dat Raben zijn succes met ons heeft gedeeld. Met het geld dat je hebt verzameld, kunnen we toiletten in de Oblast Loehansk in Oekraïne renoveren. '