Raben logo
csm_ETA_KV_Full_UHD_101d526dd3.jpg

Investeringen, innovaties, initiatieven - Raben Group somt 2018 op

2019.01.16
Lancering van een eigen onafhankelijk transportnetwerk in Duitsland, overname van een ander bedrijf en opening van nieuwe internationale verbindingen, onder meer naar Italië. Opening van drie nieuwe depots in Polen en één in de Tsjechische Republiek. Voeg hier het 15-jarig bestaan van de dienstverlening in Oekraïne en een nieuw magazijn in Hongarije aan toe. Daarnaast zijn investeringen in de vloot, ontwikkeling van werknemerscompetenties, milieuactiviteiten en talloze onderscheidingen. Dit is hoe Raben Group 2018 kan samenvatten.

Problemen die door de logistieke industrie al jaren worden aangepakt, gerelateerd aan, b.v. het tekort aan werknemers of EU-regelgeving, zijn niet verdwenen met de komst van nog een jaar. In deze moeilijke omstandigheden heeft de Raben Group het echter goed gedaan, zoals blijkt uit vele investeringen.

Raben in Duitsland

2017 was een intens jaar op de Duitse markt, echter is Raben niet stil gaan staan. In 2018 startte het met de lancering van een eigen onafhankelijk transportnetwerk, bestaande uit 32 vestigingen en 46 locaties, met bijna 3.000 werknemers en een vloot van ongeveer 2.000 voertuigen. Deze onderneming is een mijlpaal voor Raben Trans European Germany omdat het bedrijf de positie heeft gekregen waarin het onafhankelijke transport- en expeditie diensten kan aanbieden aan klanten in het hele land en op internationale verbindingen. De lancering van het eigen netwerk was mogelijk dankzij de organische groei en acquisities van lokale logistieke bedrijven die sinds eind 2016 werden uitgevoerd. Als onderdeel van het netwerkuitbreiding en -ontwikkeling, voegde TGL TransportLogistik in Schüttorf in het najaar 2018 zich bij het bedrijf, dat overgenomen is door Raben Group van THE GREENLINE Group. In september opende Raben Trans European Germany een nieuw hoofdkantoor in Mannheim en breidde het zijn dochteronderneming in Gütersloh uit.

"Ik ben erg blij met onze gestage en duurzame groei in Duitsland. De reacties van onze klanten na de lancering van het onafhankelijke netwerk zijn zeer optimistisch omdat we de economische doelstellingen van onze klanten optimaal realiseren en aan hun verwachtingen voldoen. Wat mij persoonlijk gelukkig maakt, is het feit dat we een groeiend gevoel van trots op het employer brand van onze werknemers waarnemen; in het afgelopen jaar steeg het engagementpercentage in Duitsland met maar liefst 22%. "- zegt Ewald Raben, CEO Raben Group -" We zijn momenteel bezig met verdere investeringen die ons netwerk zullen aanvullen met moderne logistieke centra en we zullen binnenkort een nieuw depot openen in Fahrbinde. We zijn ook van plan de internationale verbindingen binnen de Group uit te breiden, maar ik zal hierover meer kunnen vertellen op de transportbeurs van München in juni. "

Het laatste kwartaal van vorig jaar werd gekenmerkt door de lancering van dagelijkse, regelmatige verbindingen tussen Duitsland en Italië, die bestaande klanten uit deze landen moeten ondersteunen bij de handel in goederen. Het Ruhrgebied, Stuttgart en Neurenberg waren verbonden met Milaan in Lombardije en Verona in Veneto, en zorgden voor levering van zendingen tussen deze belangrijke regio's binnen twee werkdagen.

Raben in Polen

In april werd de hub in Chlebnia officieel geopend, waar het filiaal van Grodzisk Mazowiecki werd verplaatst. Het investeringsproject van Panattoni Europe bestaat uit het crossdocking-magazijn met een capaciteit van ca. 8.000 m² en een hoog opslagmagazijn met een capaciteit van 34.000 m2, 50.000 pallets. Als gevolg hiervan kan de hub dagelijks meer dan 4.000 zendingen onderhouden en ongeveer 265 vrachtwagens verwerken.

Minder dan een half jaar later verhuisde de vestiging in Czechowice-Dziedzice naar een nieuwe locatie in het 7R Beskid Park - een modern complex waarin Raben Logistics Polska 3.440 m2 A-klasse cross-dockmagazijn tot de beschikking heeft en een kantoorruimte van 500m2.

Beide faciliteiten bevinden zich op zeer handige locaties en tijdens hun constructie werd speciale aandacht besteed aan veiligheid en ecologie. Dit was de reden achter de installatie van moderne brandbeveiligingsoplossingen, dakluiken, LED-verlichting en gasradiatoren om de vertrekken te verwarmen. In de tussentijd werd een nieuwe locatie van de Opole-vestiging geopend, die zich in de nieuw gebouwde CTP-magazijnen bevindt. Daar gebruikt Raben een magazijn met een capaciteit van 3.000 m2 en met 20 laadhellingen.

"We zijn tevreden met de resultaten en de groeiratio die we het afgelopen jaar hebben weten te behalen. We zijn vooral blij met de portefeuille van onze trouwe klanten en de jarenlange samenwerking met velen van hen. Een goed voorbeeld van een dergelijke samenwerking is Nivea Polska of Henkel, met wie we al meer dan 20 jaar samenwerken. Momenteel wordt er in Robakowo een nieuw magazijn gebouwd voor de handling van cosmetica. "- zegt Janusz Anioł -" In 2019 en in de volgende jaren zullen we onze strategie voortzetten, bestaande uit stabiliteit, hoogwaardige diensten en concurrentievermogen, voornamelijk gebaseerd op samenwerking met onze klanten."

Raben in Europa

2018 was ook zeer dynamisch op andere Raben-markten in Europa. In april opende Raben Logistics Czech officieel een nieuw hoofdkantoor in Nupaky nabij Praag. Het nieuwe logistieke centrum met een capaciteit van meer dan 27.000 m2, gelegen in het strategisch gelegen CTPark Prague East, is een van de modernste faciliteiten van deze sector in Tsjechië en Slowakije. Het bestaat uit magazijnen met een totale capaciteit van meer dan 20.000 m2, een onafhankelijk crossdocking-magazijn met een capaciteit van meer dan 5.000 m2 en kantoren met een oppervlakte van 650 m2. Het nieuwe hoofdkantoor van Raben Czech biedt niet alleen moderne oplossingen en hoge veiligheidsnormen, maar ook een unieke, groene en ecologische omgeving.

De feestelijke openingsceremonie in Nupaky viel samen met de viering van het 10-jarig jubileum van de bedrijfsactiviteiten op de Tsjechische en Slowaakse markt. Ondertussen vierde Oekraïne de 15e verjaardag van de bedrijfsactiviteiten op deze markt. Raben Ukraine, dat in 2003 is gestart, heeft momenteel ongeveer 500 werknemers in dienst in 6 regionale depots. De transportvloot heeft ongeveer 600 vrachtwagens en de opslagcapaciteit is 65.000 m2. Op zijn beurt werd in Hongarije in de zomer een magazijn van 1.200 m2 gebouwd in Dunaharaszti om brandbare materialen op te slaan als resultaat van een samenwerking met een nieuwe klant van Raben Hungary.

De Raben-activiteiten in Roemenië, Litouwen, Letland en Estland ontwikkelen zich ook zeer intensief en het bedrijf investeert ook zwaar in nieuwe verbindingen met Italië, waar het vanaf 2017 een aandeelhouder van 20% in Sittam is.

Awards

Het afgelopen jaar was ook belangrijk vanwege een reeks prijzen voor Raben. Allereerst kreeg Ewald Raben, CEO Raben Group, de titel LEO 2018 in de categorie 'Ondernemer van het jaar' van de Deutsche Verkehrs-Zeitung. Bovendien werd de operationele activiteit van Raben Logistics Poland bekroond met de Code of Innovations in de TFL-categorie, gepresenteerd door GS1 Polska, met de titel van Logistics Leader in de categorie "Het meest concurrerende bedrijf" in de logistieke sector van het jaar, en de Raben Group werd bekroond met het Embleem van de Consumer Leader of Quality 2018. Ook bleek het logistieke centrum van Raben in CTPark Prague East de beste in het land te zijn - het won de Best Warehouse Development Award tijdens de CIJ Awards in de Tsjechische Republiek in 2018.

Innovaties

Innovatief denken en handelen zijn onmisbaar in de logistieke sector om aan de behoeften van klanten te voldoen. Al in 2017 werd de afdeling Research and Development opgericht in de Raben Group, die zich bezighoudt met zowel de optimalisatie van reeds bestaande processen als het creëren van volledig nieuwe bedrijfsmodellen. Transport en logistiek vrijwel zonder papier, toepassing van vroegtijdige waarschuwingsmechanismen om mogelijke veranderingen in leveringstijden te voorspellen, met behulp van geavanceerde beeldverwerkingsalgoritmen om de hoogte van de zending te meten bij het betreden van het magazijn. Genius Lab doet onderzoek naar IoT en RPA (Robotic Process Automation) -oplossingen, die een groot potentieel hebben om veel processen in logistieke bedrijven te transformeren. Het resultaat van de werkzaamheden van de afdeling is ook de ETA (Estimated Time of Arrival) - functionaliteit, een geavanceerde tool die het mogelijk maakt om verzendingen in real time te volgen, gelanceerd in januari van dit jaar (www.etafairway.com).