Raben logo
csm_csm_Raben_Group_ESG_report_2023_this_one__0e92b915c7.jpg

Vooruitstrevende ESG-ambities. Nieuw duurzaamheidsverslag Raben Group nu beschikbaar

2023.04.24

Raben Group heeft haar jaarlijkse duurzaamheidsverslag uitgebracht, waarin de inspanningen en vooruitgang van de hele groep op het gebied van ESG-doelstellingen worden beschreven en de belangrijkste initiatieven voor een duurzamere toekomst worden belicht.

Het verslag geeft een overzicht van de vooruitgang die het bedrijf het afgelopen jaar heeft geboekt in alle 15 markten waar Raben actief is, op gebieden als het terugdringen van de CO2-uitstoot, het vergroten van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, het opbouwen van een werkomgeving met een veiligheidscultuur en het implementeren van duurzame praktijken in de hele organisatie.  

In ons bedrijf geloven we dat duurzaamheid niet slechts een modewoord is, maar een fundamentele verantwoordelijkheid. Wij zetten ons in om onze impact op het milieu te verminderen en duurzame activiteiten in onze organisatie en de hele waardeketen te bevorderen - aldus Ewald Raben, CEO van de organisatie. - We zijn er trots op ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag uit te brengen, waarin onze voortdurende inzet voor klimaat- en milieu en sociale verantwoordelijkheden naar voren komen.

In 2022 sloot de Raben Group zich aan bij Science Based Target Initiatives en stelde ambitieuze en gevalideerde decarbonisatiedoelstellingen vast. De nieuwe doelstellingen van de groep omvatten nu een vermindering van de absolute Scope 1- en Scope 2-emissies tegen 2030, vergeleken met de emissies van 2020, en de inzet van haar vaste transportpartners voor klimaatacties.

Door te investeren in groene energie heeft Raben Group een reductie van 26,2% in Scope 1 en 2 emissies in 2022 bereikt ten opzichte van 2020, wat bijdraagt aan de vergroening van de contractlogistiek.

In het wegtransport vernieuwt Raben Group voortdurend haar vloot, waarbij het aandeel vrachtwagens onder de Euro V-motornorm wordt teruggebracht. Momenteel bestaat meer dan 88% van de reguliere vloot uit vrachtwagens met Euro V- of VI-motoren. In Nederland rijdt Raben uitsluitend met Euro VI-motoren. Daarnaast heeft de Raben Group in 2022 samen met IKEA Industry en Volvo Trucks de Volvo FM zero-emissie elektrische truck in het transportsysteem ingezet. Dit was de eerste grote stap naar decarbonisatie van het wegtransport.

Om belanghebbenden van Raben Group vergelijkbare informatie en een onafhankelijke beoordeling van de volwassenheid van de organisatie te geven tegen de tijd dat de nieuwe richtlijn van kracht wordt, heeft Raben besloten deel te nemen aan de EcoVadis Rating, die een uitgebreide beoordeling van de duurzaamheidsprestaties geeft. Raben Group scoorde 61 punten en een zilveren medaille, waarmee ze tot de beste bedrijven in de categorie Goederenvervoer behoort.

We erkennen dat er nog veel werk aan de winkel is, en we blijven ons inzetten om onze duurzaamheidsprestaties voortdurend te verbeteren, aldus Ewald Raben. Wij geloven dat we door samen te werken met onze werknemers, klanten en leveranciers een duurzamere toekomst kunnen creëren voor de komende generaties.

Lees ons duurzaamheidsverslag