Raben logo
csm_non-food_notxt_4cdb96f3b8.jpg your-partner-in-logistics

FMCG (Fast Moving Consumer Goods)

Modern infrastructure

Moderne opslag faciliteiten

Own groupage network

Gespecialiseerd transport netwerk

Modern IT systems

Nieuwste generatie IT systemen

Dedicated customer services

Experts voor uw producten

Separate network and team for ADR transport

Apart ADR transport netwerk en team

 • Modern infrastructure

  Moderne opslag faciliteiten

Item 1 of 5
Family buys food FMCG Food

FMCG (Fast Moving Consumer Goods) transport

Op zoek naar een bedrijf dat FMCG transport verzorgt? FMCG staat voor Fast Moving Consumer Goods. Dit is transport dat speciaal bedoeld is voor het vervoer van veel verkochte consumentenartikelen. Daarbij kan onder meer gedacht worden aan eten en drinken, toiletartikelen, cosmetica producten en wasmiddelen. Door het transport hierop in te richten kunnen consumenten altijd rekenen op voldoende en verse voorraad.

Raben Netherlands is een transportbedrijf met een specialisatie in FMCG.

 • Voor ieder seizoen de juiste logistieke aanpak met geschikte vervoersmiddelen en werknemers met expertise;
 • Speciale levertijdstippen;
 • Toegevoegde services, zoals co-packing and co-manufacturing;
 • Een speciaal transportnetwerk en warehouse oplossingen;
 • Kwaliteit ondersteund door ISO 22000-certificaat;

Met Raben Netherlands als uw logistieke partij bent u altijd verzekerd van de juiste oplossing! Neem contact op om een offerte aan te vragen, of om te ontdekken wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van FMCG transport.

Raben for FMCG nonfood

FMCG transport van food en non-food artikelen met een snelle omloop

FMCG transport kan zowel gericht zijn op food artikelen als non-food artikelen, zoals andere veelgebruikte consumentenartikelen als toiletpapier. Wegens de snelle omloop van deze producten dient vervoer van voorraad snel verzorgd te kunnen worden. Raben Netherlands kan hierbij voor snel transport zorgen. Daarbij heeft bij het vervoer van eten en drinken de voedselveiligheid absolute prioriteit bij ons. Hiervoor maken we gebruik van gekoeld transport om het eten en drinken tijdens het transport op de juiste temperatuur te houden.

Voor een succesvol FMCG transport van uw goederen kunnen we gebruikmaken van diverse logistieke oplossingen:

 • Warehousing
 • Wegtransport
 • Transport van verse producten
 • FTL (Volle Truck Ladingen)
 • Intermodaal transport
 • Zee- en luchtvracht

Het verschil tussen FMCG en CPG

De afkortingen FMCG en CPG kunnen binnen de logistieke sector nog wel eens afwisselend gebruikt worden. CPG staat voor Consumer Packaged Goods en FMCG voor Fast Moving Consumer Goods. De termen doelen echter op hetzelfde. Bij beide vormen van transport draait het om het snel kunnen transporteren van goederen met een snelle omloop, en het transport van koelverse producten.

Raben ETA in transport

FMCG food en non-food

Bepaalde producten gebruiken wij consumenten elke dag, van brood en groente tot toiletpapier en tandpasta. Het is belangrijk dat deze artikelen veilig en met behoud van versheid worden getransporteerd naar de supermarkten en winkels. Als logistiek expert weten wij heel goed hoe we een veilige, duurzame supply chains kunnen creëren. Wij weten hoe we food artikelen en non-food artikelen kunnen opslaan en distribueren, zodat ze de consument veilig en op tijd bereiken.

Duurzame oplossingen

In de wereld van productie en logistiek is duurzaamheid een belangrijk thema. Samen met bedrijven ondersteunen we activiteiten om de negatieve milieu-impact te verminderen. Dit doen we op meerdere manieren, zo zorgen we ervoor dat onze trailers volledig geladen zijn en gebruiken we milieuvriendelijke vrachtwagens. Daarnaast meten we regelmatig CO2, vervangen we systematisch oudere vrachtwagens door nieuwe die voldoen aan de emissie-eisen en hebben we pro-ecologische oplossingen toegepast in onze magazijnen.

csm_Raben_long_truck_new_branding_on_warehouse_place-min_a464da6d9b.jpg

FMCG transport via de weg

Voor veel bedrijven is wegtransport van essentieel belang. Het is een van de meest gangbare en betaalbare transport opties. Wegvervoer is niet afhankelijk van treinstations of schema’s, zoals bij lucht- of zeevracht. Daarom kan wegvervoer vaak de snelste optie zijn, waarbij niet aan een schema of aan bepaalde tijdstippen gebonden is. Met wegtransport kunnen ook kleinere ladingen vervoerd worden, en kunnen diverse ladingen makkelijker gecombineerd worden. Raben Netherlands biedt wegtransport zowel binnen Nederland als internationaal aan. Ook groupage en distributie naar het Midden-Oosten valt binnen onze dienstverlening.

Intermodaal transport

Als we het over intermodaal transport hebben, hebben we het over transport over langere afstanden. Daarbij kunnen treinen, vliegtuigen of schepen worden ingezet. De afstand wordt hierbij gecompenseerd met de snelheid van het transportmiddel. Raben Netherlands neemt de afhandeling van douaneformaliteiten bij intermodaal transport altijd voor eigen rekening.

FMCG transport over zee of via luchtvracht

Transport over zee is een goede optie voor goederen die over een langere afstand vervoerd moeten worden. Zeevracht kan dan sneller en effectiever dan wegtransport zijn. De voordelen van zeevracht zijn de optie om de container tot de gewenste mate te laden en de vereenvoudigde douaneprocedures rondom Europa en CIS-landen.

Luchtvracht is duurder, maar ook de snelste transport optie. Vliegtuigen hebben een enorme capaciteit om ladingen mee te nemen. Raben Netherlands beschikt over een goed ontwikkeld en uitgebreid transportnetwerk, waarmee we FMCG transport via intermodaal transport kunnen aanbieden.

FMCG bedrijven in Nederland

Raben Netherlands is een van de vele FMCG bedrijven in Nederland die het transport van consumentenartikelen verzorgt. Er zijn veel bedrijven actief in de FMCG branche, immers de artikelen die worden geproduceerd moeten ook vervoerd worden. Dat doen wij op een professionele manier en altijd met begrip voor de behoeftes van de klant. Daarnaast bieden wij efficiëntie, betrouwbaarheid en professioneel advies.

FMCG transportbedrijf gezocht? Neem nu contact op

Bent u de mogelijkheden aan het verkennen om het transport van uw FMCG goederen aan een logistiek bedrijf uit te besteden? Wij vertellen u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact op om een offerte aan te vragen, of om meer informatie aan te vragen. Dit kan telefonisch via +31 (0)88 772 0000, door een e-mail te sturen of door middel van het contactformulier op onze website.